Search
Close this search box.

Si të zgjidhni llojin e duhur të qerpikëve! (qerpikë me fije DIY edition) 

Qerpikët DIY janë rritur në popullaritet si një mënyrë e lehtë dhe me kosto efektive për të arritur qerpikë magjepsës nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Megjithatë, me një mori opsionesh në dispozicion, zgjedhja e llojit të duhur të qerpikëve mund të jetë dërrmuese. Këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës për t’ju ndihmuar të zgjidhni qerpikët e përsosur DIY, duke u fokusuar në gjatësitë që variojnë nga 8 mm në 17 mm.

1. Merrni parasysh formën tuaj të syve

Forma e syve tuaj luan një rol vendimtar në përcaktimin e stilit më të këndshëm të qerpikëve. Këtu janë disa udhëzime të bazuara në forma të ndryshme të syve:

 • Sytë e rrumbullakët: Për të rritur rrumbullakësinë e syve tuaj dhe për të krijuar një efekt doll-eye, zgjidhni qerpikët që janë më të gjatë në mes. Kjo do të hapë sytë tuaj dhe do t’u japë atyre një pamje më të spikatur.
 • Sytë bajame: Pothuajse çdo stil i qerpikëve i përshtatet syve të bajames, por stilet e syve të maces, të cilat janë më të gjata në qoshet e jashtme, mund të përmirësojnë bukur formën e tyre natyrale.
 • Sytë hooded: Për këtë formë të syve, zgjidhni qerpikët që janë më të gjatë në qendër dhe më të shkurtër në qoshe. Kjo ndihmon për të hapur sytë dhe për të krijuar iluzionin e kapakëve më të mëdhenj.
 • Sytë monolidë: Zgjidhni qerpikët me shumë shtresa me gjatësi të ndryshme për t’i shtuar dimensionin dhe thellësinë syve tuaj. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një pamje më të theksuar dhe dinamike.

2. Vendosni për gjatësinë e qerpikëve

Qerpikët me fije DIY vijnë në gjatësi të ndryshme, që zakonisht variojnë nga 8 mm në 17 mm. Zgjedhja e gjatësisë së duhur është thelbësore për të arritur pamjen tuaj të dëshiruar:

 • Pamje natyrale: Për një përmirësim delikate, zgjidhni qerpikët që janë 1-2 mm më të gjatë se qerpikët tuaj natyralë. Kjo zakonisht nënkupton zgjedhjen e gjatësive nga 8 mm deri në 10 mm. Këto gjatësi do t’ju japin një pamje më natyrale, të përditshme që shton vetëm një prekje elegance pa u dukur shumë dramatike.
 • Pamje dramatike: Nëse po synoni për një pamje më magjepsëse, zgjidhni qerpikët që janë dukshëm më të gjatë se qerpikët tuaj natyralë. Gjatësitë që variojnë nga 12 mm në 15 mm janë perfekte për këtë. Këto shtesa më të gjata do të bëjnë një deklaratë të guximshme dhe janë ideale për raste të veçanta ose kur dëshironi të bini në sy.

3. Përputhni stilin tuaj personal

Stili juaj personal dhe pamja që synoni të arrini duhet të udhëheqin zgjedhjen tuaj të zgjatjeve të qerpikëve:

 • Eleganca klasike: Për një pamje elegante të përjetshme, zgjidhni qerpikët që ofrojnë një përmirësim delikate. Qerpikët ndërmjet 8 mm dhe 12 mm zakonisht funksionojnë mirë për këtë stil. Ata duhet të plotësojnë bukurinë tuaj natyrore pa i mbingarkuar tiparet tuaja.
 • Bold dhe magjepsëse: Nëse ju pëlqen një pamje më bold dhe magjepsëse, shkoni për qerpikë më të plotë dhe më dramatikë. Qerpikët në rangun nga 12 mm deri në 15 mm do të shtojnë volumin dhe intensitetin perfekt.
 • Të lehta dhe natyrale: Për një pamje më natyrale, zgjidhni qerpikët që përzihen pa problemin tuaj. Qerpikët ndërmjet 8 mm dhe 10 mm mund të ofrojnë një pamje delikate pa u dukur shumë të dukshme.

4. Merrni parasysh skills në aplikimin e qerpikeve DIY

Përvoja juaj me aplikimin e zgjatimeve të qerpikëve do të ndikojë në zgjedhjen tuaj:

 • Fillestar: Nëse jeni i ri në qerpikët me fije DIY, filloni me qerpikë më të shkurtër dhe më të lehtë për t’u trajtuar. Qerpikët rreth 8 mm deri në 10 mm janë përgjithësisht më të menaxhueshëm për fillestarët për shkak të gjatësisë së tyre më të shkurtër dhe aplikimit më të lehtë.
 • Me përvojë: Nëse keni më shumë përvojë me aplikimin e qerpikëve, mund të eksperimentoni me gjatësi të ndryshme për të arritur një pamje të personalizuar. Qerpikët që variojnë nga 10 mm në 15 mm mund të ofrojnë një efekt më dramatik, por ato kërkojnë një dorë më të qëndrueshme dhe aplikim më të saktë.

5. Vlerësoni aktivitetet tuaja ditore

Rutina dhe aktivitetet tuaja të përditshme duhet të ndikojnë gjithashtu në zgjedhjen tuaj të qerpikëve DIY me fije:

 • Stili i jetesës aktive: Nëse merreni me sport ose keni një mënyrë jetese shumë aktive, zgjidhni qerpikët e qëndrueshëm që mund të përballojnë më shumë konsumim. Qerpikët më të shkurtër (8 mm deri në 10 mm) janë përgjithësisht më praktik dhe më të lehtë për t’u ruajtur për individët aktivë.
 • Raste të veçanta: Për ngjarje dhe raste të veçanta, mund të dëshironi të zgjidhni qerpikët më dramatikë. Qerpikët më të gjatë (12 mm deri në 15 mm) mund t’ju ndihmojnë të arrini një pamje të mrekullueshme që bie në sy në foto dhe nën ndriçimin e ngjarjeve.

Konkluzione

Zgjedhja e llojit të duhur të qerpikëve DIY me fije përfshin marrjen në konsideratë të formës së syve, pamjes së dëshiruar, stilit personal, skills në aplikimin e tyre dhe aktiviteteve të përditshme. Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të merrni një vendim të informuar që rrit bukurinë tuaj natyrore dhe i përshtatet preferencave tuaja individuale. Qerpikët në rangun prej 8 mm deri në 15 mm ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh për t’iu përshtatur nevojave të ndryshme, nga eleganca delikate deri tek magjepsja e guximshme dhe mund t’i gjeni tek më të miret FLUTUR Cosmetics. Qerpikët e përsosur jo vetëm që plotësojnë sytë tuaj, por gjithashtu pasqyrojnë personalitetin dhe stilin e jetës tuaj, duke ju lejuar të ndiheni të sigurt dhe të bukur çdo ditë.

more insights