Search
Close this search box.

Çfarë duhet të bëni dhe të mos bëni: Gabimet e zakonshme që duhen shmangur për aplikim të përsosur të qerpikeve DIY

Qerpikët DIY, ato tufa të vogla që përforcojnë menjëherë lojën e syve tuaj, janë një bekim për këdo që dëshiron qerpikë të përsosur pa telashet e mbjelljes së qerpikeve. Megjithatë, arritja e aplikimit të përsosur nuk është aq e thjeshtë sa duket. Fillestarët, në veçanti, shpesh e gjejnë veten duke u penguar në grackat e zakonshme që mund të komprometojnë pamjen përfundimtare. Megjithatë, mos kini frikë, pasi ne jemi këtu për t’ju udhëhequr me gjërat që duhet dhe nuk duhet të aplikoni fijet e qerpikëve si profesionistë.

Bëni: Filloni me qerpikët e pastër

Një nga rregullat kryesore të aplikimit të qerpikëve, qofshin ato fije apo të plota, është të filloni me qerpik të pastër. Sigurohuni që qerpikët tuaj natyralë të mos kenë asnjë grim, vaj ose mbetje, pasi këto mund të pengojnë aftësinë e ngjitësit për t’u lidhur në mënyrë efektive.

Mos: Mbingarkoni Bond-in

Më pak është më shumë kur bëhet fjalë për ngjitësin e qerpikëve, Bond-in. Aplikimi i tepërt i i tij jo vetëm që krijon një rrëmujë, por gjithashtu rrit mundësinë e grumbullimit dhe acarimit. Një pikë e vogël zam në bazën e fijeve është e mjaftueshme për ngjitje të sigurt ose aplikim sa më i lehte në qerpik vetëm tek rrenjet. Lëreni atë të bëhet ngjitës përpara se ta vendosni fijet në vijën e qerpikëve për një mbajtje më të fortë.

Bëni: Personalizo gjatësinë dhe vendosjen

Çdo formë syri është unike, dhe kështu duhet të jetë qasja juaj ndaj aplikimit të qerpikëve DIY. Përshtatni gjatësinë dhe vendosjen e fijeve për të plotësuar vijën tuaj natyrale të qerpikëve dhe formën e syve. Fijet më të gjata në qoshet e jashtme mund të krijojnë një efekt delikat të syrit të maces, ndërsa fijet më të shkurtra drejt qosheve të brendshme ruajnë një pamje natyrale.

Mos: Aplikoni fijet shumë afër vijës së qerpikëve

Ndonëse është joshëse të vendosni fije qerpikësh drejt vijës së qerpikëve për ndikim maksimal, kjo mund të çojë në siklet dhe madje edhe dëmtim të qerpikëve tuaj natyral. Synoni të vendosni fijet pak mbi vijën tuaj natyrale të qerpikëve për të parandaluar kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën tuaj.

Bëni: Blend, blend, blend

Përzierja e fijeve së bashku me qerpikët tuaj natyral është çelësi për arritjen e një pamje sa më natyrale. Pas aplikimit të fijeve, përdorni krehër qerpikësh për të përzier butësisht qerpikët tuaj natyralë me qerpikët DIY. Kjo ndihmon për të eliminuar çdo boshllëk të dukshëm dhe siguron një përfundim koheziv dhe të lëmuar.

Mos: Neglizhoni mirëmbajtjen e duhur

Ashtu si çdo gje tjetër, fijet e qerpikëve kërkojnë mirëmbajtje për të zgjatur jetëgjatësinë e tyre dhe për t’i mbajtur ata të duken më të mirë. Shmangni fërkimin ose tërheqjen e qerpikëve tuaj, pasi kjo mund të shkaktojë që ato të hiqen para kohe. Në vend të kësaj, pastroni butësisht ato me një mbartës të butë grimi pa vaj për të hequr çdo grumbullim të ngjitësit ose papastërti tjetër.

Bëni: Investoni në produkte cilësore

Kur bëhet fjalë për qerpikët DIY, cilësia ka rëndësi. Zgjidhni fije të bëra nga materiale me cilësi të lartë që imitojnë strukturën dhe pamjen e qerpikëve natyralë. Më të mirat mund t’i gjeni vetëm tek FLUTUR Cosmetics. Qerpikët me fije të lira, sintetike mund të duken të ngurtë dhe të panatyrshëm, duke e dëmtuar pamjen e përgjithshme.

Mos: Nxitoni procesin e heqjes

Heqja e fijeve të qerpikëve kërkon durim dhe kujdes për të shmangur dëmtimin e qerpikëve tuaj natyralë. Merrni një copë pambuku dhe bëjëni me një pastrues grimi me vaj dhe mbajeni në qepallë të mbyllur për disa sekonda për të hequr ngjitësin. Ose mund të bleni dhe removerin që është ekstra për heqjen e fijeve, tek FLUTUR e gjeni të bashkangjitur në setin e qerpikëve DIY. Pastaj, hiqni butësisht fijet duke përdorur piskatore ose me dorë, duke filluar nga këndi i jashtëm dhe duke punuar nga brenda.

Konkluzioni

Përvetësimi i aplikimit të fijeve të qerpikëve DIY kërkon praktikë, durim dhe gatishmëri për të mësuar nga gabimet. Duke u larguar nga kurthet e zakonshme si përdorimi i tepërt i bond-it, aplikimi i fijeve shumë afër vijës së qerpikëve dhe neglizhimi i mirëmbajtjes së duhur, mund të arrini rezultate të përsosura çdo herë. Me këto gjëra që duhet dhe nuk duhet të bëni në mendje, do të jeni në rrugë të mbarë për t’i aplikuar fijet e qerpikëve DIY si një profesionist me përvojë.

more insights